Moja cesta stať sa dobrým šanghajským manželom sa rebierkami neskončila. Naopak, to bol len začiatok. Tentoraz manželka vybrala krevety, ako ďalšieho adepta na zdokonaľovanie mojich kuchárskych zručností.
Som za to vďačný, lebo krevety patria k našim, a najmä mojím obľúbeným jedlám. Je jedno aké. Malé riečne, veľké sladkovodné, alebo morské krevety všetkých rozmerov. Skrátka kreviet nie je nikdy dosť.
Recept, ktorý mi žena vybrala, je opäť šanghajská špecialita – 油爆虾 Krevety vybuchujúce v oleji (môj voľný preklad).
Na tento recept by sa mali použiť malé sladkovodné krevety. Nie však tie úplne najmenšie, čo sa jedia nelúpané. Má to ale jeden háčik. Sladkovodné krevety treba kupovať (najlepšie) živé. A v Číne sa pritom treba s predávajúcim poriadne pohádať.
Prečo?
Platený príspevok
Tieto luxusné domy na čínskom vidieku ma šokovali
Platený príspevok
Ťažký týždeň v Číne - dedinská vs. malomestká nemocnica!
Odporúčaný príspevok
Mali sme sťahovať, no skončil som v nemocnici a Liya havarovala!
Platený príspevok
Nový Domček: Sťahujeme sa!
Platený príspevok
Ako nám takmer podpálili dedinu!
Platený príspevok
Môj šialený nápad brať Šanghajčanov na huby!
Platený príspevok
Aj rybu v akváriu vidí Číňan inak!
Platený príspevok
Ako som sa stratil na bojisku druhej svetovej vojny